Tradisjonell suppe med kjøtt

Denne deilige, varmende tradisjonsrike suppen er deilig å lage i vinterferien. Det er Skjærgårdsmat som har tipset oss om denne smaksrike suppen, hvor sesongens råvarer virkelig får kommet frem. Her kan du lage opp en stor gryte som du enten fryser ned i porsjoner, eller ta med ut på tur når du skal møte dine nære og kjære. suppen smaker ypperlig med melboller til, full oppskrift med linker finner du her.

Du trenger:

  • 1 kg storfekjøtt
  • 2 l vann
  • 1 ts salt (smak til)
  • 1 ts pepper (smak til)
  • 200 g gulrøtter, finskåret
  • 100 g sellerirot, finskåret
  • 100 g persillerot, finskåret
  • 1 stk purre i ringer
  • 100 g kål, finsnittet

Slik går du frem:

  1. Trekk storfekjøtt i lettsaltet vann i 1,5 – 2 timer. Av storfekjøtt kan du bruke høyrygg, bog eller kam. I Våle og Nøtterøy brukes også ingefær i suppa.
  2. Kok de finskjærte grønnsakene i krafta til de møre. Smak til kraften med salt og pepper.

Kjøttet og suppa serveres samtidig, men hver for seg. Suppa (kraften) serveres med melboller (bollegrøt, finn oppskrift her). Flere steder i Vestfold rives muskat over melbollene før suppa øses over.

Kjøttet serveres med grønnsaker fra suppa, kokte poteter og sursøt saus (oppskrift her), eller med løksaus (oppskrift her).

Vel bekomme!