Mine Perler

3. november 2016

Sitte timesvis å se på utsikten, vandre i historiske ruiner på Slottsfjellet, dyppe tærna i vannskorpa, kjenne byens puls ved å danse på en av bryggas mange utesteder til sola står opp, lese en bok og drikke en latte på biblioteket eller møte nye og gamle kjente på café. Det er mange favorittsteder å velge mellom i Tønsbergregionen.

Byavisen har i samarbeid med Pulserende Kystperle en reportasjeserie der de møter spennende profiler fra vår region som forteller om deres favorittsted.

 

Daniel Dödelein tar med byavisa til en plass som betyr noe helt spesielt for han, en knaus på Verdens Endre.

Les hele saken HER

Jeg for min del arbeider hardt for at regionen vår skal bli en vekst-vinner. En region som blomstrer med innovasjon og entreprenørskap som stikkord. Da må vi satse sammen, på tvers av kommunene, sier Daniel.

 

Kjersti With tok ikke uventa med Byavisen på kafé.

Les hele saken HER

 

 

– Jeg opplever en heia-kultur i byen vår. Folk vil at du skal lykkes og det er veldig fint for en innflytter fra Trondheim. Det er rom og plass til det jeg har lyst til å skape, og det er jeg veldig glad for, sier Kjersti With (39).

 

Anne Rygh Pedersen tok med Byavisen til Færder Nasjonalpark, og det vi kaller Verdens Ende.
Les hele saken HER

 

Ved sjøen: Anne Rygh Pedersen (49) trives aller best ved sjøen og Verdens Ende er favorittstedet hennes.

 

Hvordan tror du regionen vår er om 20 år?

Jeg ser for meg at vi har utviklet både identiteten og næringslivet til en nyskapende region, med et rikt kulturliv og med et fortsatt hyggelig sentrums- og bryggeområde. Jeg håper vi har fått litt mer kontinentale vaner og at vi går mer ut og spiser og bruker de fasiliteten vi har.

 

Anders Larsen tok med Byavisen til fotballbanen på Vear.
Les hele saken HER

På banen: Da Vear sto i fare for å havne i Sandefjord, ble det politiske engasjementet vekket i

 

Hvorfor er det fint å vokse opp i Tønsbergregionen?

Jeg har ikke vokst opp her, men mine barn har det. Tønsberg er en liten storby, og har de kvalitetene som en by skal ha, med nærhet til skoler, idrettslag og mange flotte nærmiljøer. Det er kort vei til Oslo og kort vei til fjellet for å gå på ski.

Nick Sandberg tok med Byavisen til Slottsfjellet
Les hele saken HER

Slottsfjellet er Nick Sandberg favorittsted, et åpenbart valg for en Tønsberg-patriot. Foto: Hilde Lorentzen, Byavisa

 

Hvorfor er det fint å vokse opp i Tønsberg-regionenFordi regionen har nærhet til absolutt alt; herunder sjø, skog, fjell, Oslo og verden via Torp. Med det så er vi så privilegerte at vi enkelt kan frotse i naturopplevelser, byliv, kulturopplevelser og fritidsaktiviteter både sommer og vinter. I tillegg har området mange gode bomiljøer som f.eks. Solvang der jeg var så heldig å vokse opp.

Anders Knudsen tok med Byavisen til Slottsfjellet
Les hele saken HER

 

Kremmerånd i blodet: Kjøpmann Anders Knutsen driver Rema 1000 på Teie og på Sem. På Teie holder butikken til i lokalene som hans oldefar bygde i 1933, foto: Hilde Lorentzen

 

Hvordan tror du regionen vår er om 20 år?

Jeg tenker vi har bygd veldig mye på grunn av økning av folketall og tilflytning. For å unngå ekstreme boligpriser er det nødvendig å bygge mer. Det vil også bli bygd mer i høyden. Innen næringslivet vil det skje mye, og endringene er mye nærmere enn mange tror.