Lokale råvarer på høstmenyen

HØSTROT på kjøkkenet

25% av alle grønnsaker som dyrkes i Norge – kommer fra vår region. Det bugner blant annet av deilige rotgrønnsaker og løk.

Ta med familien og lag skikkelig mye rot på kjøkkenet!

(4-6 porsjoner)

  • 1 stor Rødbete
  • 1 stor Gulbete
  • 1 stor Polkabete /Chioggia bete
  • 2 små Persillerøtter
  • 1 stor Pastinakk
  • 1 liten Sellerirot
  • 4 stk. Gulrøtter
  • 1 Gul løk
  • 1 Rød løk
  • 1/3 purre
  • 8 fedd hvitløk (kan reduseres/sløyfes)
  • 1 sitron
  • Urter etter smak – rosmarin og timian egner seg godt
  • Salt, pepper, nøytral olje

Vask råvarene, kutt av ender, behold så mye som mulig med skallet på (det sitter mye næring der), skrell løk, hvitløk og sellerirot.

Alt kuttes i staver/terninger/trekanter i noenlunde samme størrelse (for eksempel.1cm), vendes i litt olje med salt, pepper, urter og sitronsaft.

Bakes i ovnen til de er møre (vend gjerne på grønnsakene en gang underveis)

Serveringstips: friske urter, Balsamico sirup eller honning, og nykvernet pepper. Fungerer også utmerket som en kald salat.

#lokalmatglede og høsthilsen fra Skjærgårdsmat.