Tønsberg vokser: Hva verdsetter du i jobbhverdagen?

12. februar 2019

Tønsberg er blant byene som vokser mest, og blant de med høyest jobbdekning i landet. Det er kanskje ikke så rart med alle de gode kvalitetene tønsberglivet tilbyr.

Det er mange motivasjonsfaktorer for å finne sin drømmejobb. I Tønsberg er det 5165 bedrifter,  vi har vært på besøk hos seks av de for å høre  hva de setter pris på i jobbhverdagen.  

Beliggenhet, avkobling, muligheter, trivsel, nytenkning, ressurser og fellesskap er noe av det de trekker frem. Har du tenkt på hva som er viktigst for deg? I Tønsberg er det gode muligheter for jobber du liker, og en bokvalitet som er helt unik. 

 

Beliggenhet

Toget fra Tønsberg til hovedstaden tar en drøy time, og det er over 20 avganger hver dag. Det er også togavganger som går direkte til Oslo. Det er kort vei til E18.

Flyplassen Torp ligger ca. 20 minutter fra Tønsberg sentrum, og har et bredt utvalg av ruter innenlands og utenlands. Flyvningene til København og Amsterdam gir regionen forbindelse til resten av verden.

-Jeg trives aller best når jeg har stor variasjon i jobben min. Hovedsakelig er jeg på farten, jeg er der kundene er. Beliggenhet er avgjørende, sier Rita Furan som har bidratt til å utvikle 500 ledere gjennom jobben som prosessveileder og endringskonsulent i Flyt Ledelse AS.

 

Avkobling

Det er kort vei mellom et yrende byliv med over 200 butikker kafeer og restauranter og over 400 kulturarrangement årlig, til helt unike naturopplevelser. Spesielt kjent er Tønsberg for sin skjærgård.

Det er også godt å vokse opp i Tønsberg, og i flere undersøkelser finner vi Tønsberg blant favorittene for barnefamilier.

Sverre Winsnes Rødland er ingeniør, og jobber i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Han jobber med nødnettet, men på fritiden liker han å koble av.

-For meg er det viktig med en god balanse mellom jobb og privatliv. Jobben krever fokus, og da er det godt å kunne koble av med noe annet på ettermiddagene. Jeg setter pris på de korte avstandene og muligheter for ski, sykkel, sjø og strender, sier Rødland som sykler til og fra jobben via barnehagen hver dag.

 

Muligheter

Det er enkel tilgang til arbeidsmarkedet rundt oss, men det er også en god arbeidsdekning i regionen på over 130 prosent. Folk i Tønsberg er høyt utdannet, og bare 12 minutter fra sentrum ligger Universitetet i Sør-Øst Norge. Blant de 5165 bedriftene i Tønsberg finner vi en miks av offentlige og private arbeidsplasser.

-Det er deilig å komme hjem å vite at jeg har gjort noe for å gjøre verden bedre. Jeg er tørst etter å lære, og trenger en jobb som er utfordrende. Det får jeg her i Tønsberg, herifra snakker jeg med kunder i hele verden, sier Katia Silva som pendler inn til Tønsberg for å jobbe som bioingeniør i Biowater technology som renser vann.

 

 

Nytenkning

I Tønsberg jobbes det for å legge til rette for å skape nye arbeidsplasser. Det er registrert 615 nyetableringer i regionen i fjor.  Gründerhuset Hi5 er etablert. Der er det et godt nettverk av lidenskapelig engasjerte næringslivsfolk, entreprenører og investorer deler av deres nettverk, samt deres kunnskaper og erfaringer til glede og nytte for oppstartsbedriftene.

Det er ikke langt mellom heisekranene i byen, det vitner om at det bygges og satses. Et nytt kontorbygg i sentrum har nylig åpnet dørene. I første etasje finner vi restauranten «Stasjonen» som drives av de kjente mesterkokkene som står bak kjente konsepter fra hovedstaden som Smalhans, Sentralen og Hitchhiker.

-Jeg liker å utvikle konsepter og ideer til et velfungerende maskineri. Det er en lidenskap å skape ting. Det har skjedd mye i Tønsberg den siste tiden. Å starte opp dette store prosjektet er mulig. Det er interesse her og det bygges rundt omkring, sier mesterkokk Stian Floer som sammen med kollegaer fra Lava Oslo har startet restauranten Stasjonen i Tønsberg.

 

Ressurser

Tønsberg er norges eldste by. Våre forfedre kunne slått seg ned hvor som helst, men valgte Tønsberg.

Beliggenheten, de gode naturressursene og klimaet har gjort Tønsberg-regionen attraktiv i over tusen år, og er det fortsatt.  Det dyrkes og foredles mye mat i regionen, og av det blir det mange arbeidsplasser.

-Det har bodd folk her i veldig lang tid. Det er ingen tilfeldighet. Klimaet gir god jord, sier Åsmund Bjertnæs i Bjærtnes&Hoel som produserer blant annet hjertesalat og morenepoteter. Dyrkingen skjer i Færder kommune utenfor Tønsberg. Færder er et av stedene med flest soltimer i Norge.

 

Fellesskap

Tønsberg blir av mange karakterisert som en liten storby. Det er ikke så rart: Her finner vi det meste av alt. Byen er stor nok til å romme det pulserende livet med omlag 80.000 menneskene som bor i Tønsberg-regionen, og lite nok til  å finne tryggheten og roen.

Den største arbeidsplassen i regionen er Sykehuset i Vestfold som ligger sentralt i Tønsberg. Sykepleier Marit Skiaker er en av de over 5000 ansatte som jobber for vår trygghet.

-Det å hjelpe mennesker er godt, og det trengs. Det å være på jobb handler ikke bare om meg, men det er godt å være endel av det store bildet, sier hun.

 

Trivsel 

Uansett om du motiveres av skapertrang, møte mellom mennesker, faglige utfordringer, spennende arbeidsoppgaver eller kvalitet: Det å trives er for de aller fleste den viktigste motivasjonsfaktoren.

– Det å skape gode arbeidsmiljø krever tid, og her i Tønsberg opplever jeg at vi har bedre tid. Folk skal ha det minst like bra eller bedre når de kommer hjem fra jobb som da de kom, sier Otto André Winterstad som er daglig leder i Edh maskinutleie.

 

Hva er viktig for deg, kanskje finner du det i Tønsberg?
Vi ønsker deg velkommen til å bli en del av det gode #Tønsberglivet. 

 

Alle foto: nordsveenfoto.no