Gjør klar for nye matkupp i vinterferien

5. februar 2020

For 7. gang invitere serveringsstedene i tønsbergregionen til et matkupp. Her gir restaurantene en måltidsopplevelse til sterkt reduserte priser, i en hel uke. Hver av de påmeldte restaurantene disker opp med spennende retter, for å kunne tilby deg en rett fra kr. 125-

Spis ute uka: Vi gleder oss til en uke med gode tilbud og stort mangfold på restaurantene. Foto: Martin Olsen

 

Nytt av året er det nye konseptet, «Spis ute uka», som er en del av en nasjonal kampanje. Spis Ute Uka startet i Kristiansand for ti år siden, og har siden spredt seg til flere andre byer i Norge, og nå ønsker Tønsberg å gå inn under denne.

-Middag for en hundrings har vært et flott konsept i flere år. For å kunne fortsette med å tilby to uker med skikkelig matkupp i byen er det et behov for å justere prisene i tråd med råvarekostnader og lønnsjusteringer.  Nå vil det tilbys flere retter og flere aktører har meldt at de kan være med. Altså større mangfold til oss som gleder oss til å spise litt ekstra godt til en lav pris. Eksempelvis kliner Havariet til og tilbyr totalt fem retter i de ulike priskategoriene, sier prosjektleder Marte  Thomassen Askeland i Tønsberglivet

 

Omprofileringen og videreutviklingen av denne uken er et resultat av bransjens ønske, slik at de kan fortsette å være med på å tilby hovedretter til sterkt reduserte priser. Under Spis Ute Uka vil det være mulig å kjøpe hovedretter fra tre forskjellige prisnivåer; kr. 125,- 150,- og 200,-. For å gjøre det så oversiktlig som mulig selv om konseptet med «hundringsen» er endret. Er det laget en nettside som skal gjøre det tydelig for de som vil ut å spise hvor de kan gjøre de beste kuppene ut fra sine ønsker.

 

-Vi har stor forståelse for at prisendringer skaper reaksjoner.  Likevel håper og tror vi at matglade folk i byen setter pris på at det fortsatt vil være en uke hvor restaurantene står på hodet for å tilby skikkelig gode matkupp. Dette skal være en uke hvor vi viser frem restaurantlivet i Tønsberg og det mangfoldige tilbudet som finnes i byen, avslutter Askeland.