Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Teater: Kunst

17.november @ 19:00 - 20:30

345Kr
Teater: Kunst

Heftig vennskapsduell med mye humor.

Advarsel: Å kjøpe et samtidskunstverk verdt en hel årslønn, kan sette de beste vennskap på en stor prøve.

Få ting kan få så mange ellers sindige mennesker til å bli så rasende som å vise de noe de ikke liker, og insistere på at det er kunst. Dette er utgangspunktet for KUNST av Yasmina Reza.
Serge har kjøpt et maleri. Det er VELDIG dyrt og moderne. Så moderne at det ser mest ut som et hvitt lerret. Serge er overbevist om at dette er kunst. Bestekompisen Marc mener han er blitt lurt opp i stry, akkurat som keiseren med sine ikke-eksisterende nye klær. Sistemann i kompistrioen, Ivan, vet ikke heilt kva han meiner og vil helst ikke være uenig med noen. Etterhvert fører det hvite maleriet til at vennskapet mellom de tre mennene rakner fullstendig.

KUNST er et teaterstykke om kunst, statusjag og fasadespill. Men mest av alt er det en framstilling om hvor mye sannhet et vennskap toler. Publikum kan forvente en skarp og veldreid komedie.
Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og blir regnet som en moderne klassiker.

Yasmina Reza
Yasmina Reza er en av verdens mest spilte nålevende dramatikere. KUNST ble først spilt i Frankrike i 1994. Siden har stykket gått sin seiersgang verden rundt, og var blant annet en publikums- og kritikersuksess på Nationaltheatret høsten 2011. Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og blir regnet som en moderne klassiker.

Teatersjefens kommentar
“Stykket KUNST av Yasmina Reza ble først spilt i Frankrike i 1994 og begeistret publikum og kritikere i nær sagt hele verden. Det betegnes som en moderne klassiker, og handler om de tre vennene Serge, Marc, og Ivan. Serge har kjøpt et bilde for en svimlende sum. Bildet, et hvitt lerret, fører til en voldsom krangel om hva som kan kalles kunst. En krangel som utfordrer deres virkelighetsforståelse og setter vennskapet på spill. Hva skal vi med kunsten? Hvem skal betale for den, og hvem har glede av den? Lar vi oss lure?

Det er lett å kjenne seg igjen i møtet med de tre vennene, for hvem har ikke sittet en sen kveld og diskutert nettopp dette: Hva er kunst? Kunst provoserer, gleder, og skaper grobunn for vennskap og uvennskap.

KUNST er en komedie – på blodig alvor.”

Detaljer

Dato:
17.november
Tid
19:00 - 20:30
Kostnad:
345Kr
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://notteroy.kulturhus.no/program/kunst/

Sted

Nøtterøy Kulturhus
Tinghaugv. 14
Nøtterøy, 3140
+ Google-kart
Telefon:
33402001
Hjemmeside:
https://notteroy.kulturhus.no/

Arrangør

Teater Ibsen
E-post:
firmapost@teateribsen.no
Hjemmeside:
https://teateribsen.no/

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her