Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Konsert De Press, Direktivet og Fyttihælvette

18.januar @ 20:00

325Kr

ENDELIG for første gang siden 1991 skal De Press stå på en scene i Tønsberg!! Sist de var her spilte de på Diva,
denne gangen kommer de til Gamle Total. Dette er eneste planlagte konserten til De Press i Vestfold denne runden.

For å gjøre dette til en helaften uten sidestykke har de med seg Direktivet og Fyttihælvete på scenen, og en helaften vil det bli. Baren vil åpne 18:00, og konsertlokalet åpner 19:30 det vil være 20 års aldersgrense på konserten og billetten koster 325.- kr

Vi kjører i gang med Fyttihælvete først som vil gå på scenen 20:00 og øse på med deilig musikk!

Direktivet kjører på fra kl 20:45, Direktivet er vel ikke ukjent for noen i Tønsberg og vil skape liv og røre. Om det kommer en motorsag eller to på scenen er ikke godt og vite, men vi kan håpe.

De Press entrer scenen kl 22:00

En De Press-konsert er en helt særegen opplevelse, med høyt energinivå, musikalske krumspring og rekvisitter som oljefat, fiskepudding, ambolt, sementblander og vinkelsliper.
Bandet er Andrej Nebb vokal, Helge Hovland gitar, Atle Rakvåg bass og Jonas Kjærnsrød trommer. Låtene er en ellevill blanding av polsk folklore og europeisk new wave, og i tekstene veksler Andrej elegant mellom polsk, norsk og engelsk.
Historien:
Historien om De Press starter våren i 1980. Polske Andrej Nebb (Andrzej Dziubek) hadde sluttet i bandet Pullout, og dannet De Press med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer. Andrej selv sang og spilte bass. Bandet var inspirert av senpunk og datidens «gjør det selv» holdning, og etablerte sin egen label, Siberia Records. Verden omkring var preget av den kalde krigen mellom supermaktene. I Polen streiket arbeidere i Gdansk på Lenin-verftet, og den uavhengige fagforeningen «Solidaritet» ble etablert. Dette inspirerte Andrejs tekster, noe som gjenspeiles i albumtittelen på debutalbumet «Block to Block» som kom ut i 1981.
Engelske John Leckie ble hentet inn for å produsere debuten, og resultatet ble en samling distinkte låter med poengterte tekster. Albumet, med signaturlåten Bo jo Cie kochom, vant Spelemannsprisen i 1982 og har blitt en klassiker i norsk rock. Sommeren -81 dro De Press på turné til Polen sammen med Kjøtt og The Aller Værste, og spilte blant annet ved det kjente skipsverftet i Gdańsk. Høsten 1981 kom en maxi-single med låter som «Lars Hertervig” og «Fiskepudding”, der Andrej’s kunstneriske mangfoldighet kom til uttrykk. Allerede i 1982 var bandet oppløst, men de rakk likevel å spille inn album nummer to, «Product» – nok en gang med John Leckie bak kontrollspakene. Platen «On The Other Side” fra 1983 består hovedsakelig av live-opptak, samt noen nye studioinnspillinger. I 1990 kom De Press sammen igjen og utga albumet «The Bolshov Trio”, og siden den gang har bandet, med varierende besetninger av norske og polske musikere, utgitt flere plater både i Norge og Polen. Bandets nåværende besetning har spilt sammen siden 2017, og slapp i september 2019 det nye albumet Body Manifest, til god mottakelse . Albumet fører den tradisjonen videre med språklige finurligheter og et variert musikalsk uttrykk.

Detaljer

Dato:
18.januar
Tid
20:00
Kostnad:
325Kr
Kategori for Arrangement:

Sted

Gamle Total Scene og Bar
Stoltenbergs gate 46
Tønsberg, 3112
Telefon:
92311000
Hjemmeside:
https://www.gamle-total.no/pr/

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her