Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Dobbeltkonsert: Thov Wetterhus-Groovy & Mathias Heise med Nordic Quartet

24.september @ 19:00 - 23:00

350Kr
Thov Wetterhus

THOV WETTERHUS, SOLO
– GROOVY MUNNHARPESPILL

MATHIAS HEISE MED NORDIC QUARTET
– DANSK MUNNSPILL-SENSASJON

I SAMARBEID MED URIJAZZ OG NONFIGURATIV MUSIKK

Som oppvarming til konserten med munnspilltalentet Mathias Heise vil du denne kvelden få mulighet til å høre groovy munnharpespill med Thov G. Wetterhus, som har vunnet landskappleiken på munnharpe ikke mindre enn 6 ganger. Det energiske og eggende spillet har blitt en favoritt blant både publikum, dansere, kappleiksdommere og musikere langt utenfor folkemusikkmiljøet. Wetterhus har nylig gitt ut plata «Stålslått» på Motvind Records som har fått hederlig omtale i blant annet The Wire.

En av fordelene med å gå på konserter under «musikk i sentrum» er muligheten for å bli kjent med flotte musikere du ikke har hørt før. Nå har vi også hentet den danske munnspillvirtuosen Mathias Heise. Han er en relativt ung mann, født i 1993, men han er i ferd med å skape seg et navn i Danmark og Europa. De som har levd en stund husker belgiske Toots Thielemans og vår egen Sigmund Groven. Vel, Mathias er den nye stjernen. Hans tone er som balsam for øregangene, forbered deg på en kveld der du vil smile hele konserten!

Heise kommer til Støperiet med norsk komp, bassisten Steinar Raknes og pianisten Erlend Slettevoll, begge kjente navn hos Urijazz. Siste mann i kvartetten er den danske trommeslager Anders Mogensen. Mogensen har spilt i mange år med Slettevoll i saksofonisten Petter Wettres kvartett. Med nesten 30 år som profesjonell jazzmusiker har Mogensen mottatt grammy’er i Canada, Norge og Danmark, og er fast på turné med musikere som Jerry Bergonzi, Tim Hagans og Walt Weiskopf.

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her