Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Chambre Noire

24.januar @ 20:00 - 21:10

220Kr

Chambre Noire er åpningsforestillingen i Figurfestspillene i Tønsberg.

Den bygger på Sara Stridsbergs roman om Valerie Solanas, kvinnen som forsøkte å drepe Andy Warhol. Forestillingen, i likhet med romanen, er et rått, eksplosivt og ømt portrett av en ekstrem feminist og prostituert, forfatter og forsker, kjent for sitt radikale manifest S.C.U.M.

Gjennom en iscenesettelse av Solanas dødsleie, hvor hun hjemsøkes av personer og hendelser fra sitt liv, vil en absurd kabaret ta form; et rasende, uberegnelig, utemt dyr av en forestilling; farlig forførende med paljettglitrende galgenhumor.

Figurteaterkunstner Yngvild Aspelid er norsk og turnerer mye i Norge, men teatret har sin base i Frankrike. I desember går forestillingen hele 10 ganger på Le Montfort Theatre i Paris. Aspeli har lenge hatt et godt navn i det internasjonale figurteatermiljøet, og har bl.a. besøkt oss et par ganger med den prisvinnende «Aske». Chambre Noire er hennes store gjennombruddsforestilling og hun regnes nå som en av de store stjernene innen figurteater på verdensbasis.

I likhet med sin læremester Phillippe Genty, arbeider Aspeli med visuelle illusjoner der figuren ofte «låner» deler av figurspillerens kropp og hvor figuren og spilleren det ene øyeblikket er nesten ett for så å spaltes i to. I tillegg inneholder forestillingen spektakulær bruk av video. Perkusjonisten Ane Marthe Sørlien Holen følger forestillingen tett med sin musikk.

Se fullt program for Figurfestspillene på www.figurfestspillene.no.

Av Plexus Polaire. Regissør, figurfører og skuespiller – Yngvild Aspeli. Kunstnerisk samarbeid– Paola Rizza. Perkusjon – Ane Marthe Sørlien Holen. Dramaturgi – Pauline Thimonnier. Outside Eye – Pierre Tual. Musikk – Guro Moe. Dukker – Yngvild Aspeli, Pascale Blaison, Polina Borisova. Scenedesign – Elisabeth Holager Lund. Kostyme – Sylvia Denais. Lysdesign – Xavier Lescat. Video – David Lejard-Ruffet. Lydtekniker – Antony Aubert. Ansvarlig lys – Alix Weugue. Co-produsent: Figurteatret i Nordland.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturfond.

Billetter kan kjøpes her!

Detaljer

Dato:
24.januar
Tid
20:00 - 21:10
Kostnad:
220Kr
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://notteroy.kulturhus.no/events/5084-chambre-noire/

Sted

Nøtterøy Kulturhus
Tinghaugv. 14
Nøtterøy, 3140
Telefon:
33402001
Hjemmeside:
https://notteroy.kulturhus.no/

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her