5 gode tips til bilder – KaireK

 Julen er tid for familiehygge, god mat, gaver og litt magi - prøv å fange det, men hvordan?

Her noen tips fra KaireK:
1. TA BILDER GJENNOM HELE JULEN, alt fra julefrokost, juleaften, til romjulstreff med familien, turen til skogen, viktigst er å ta vare på de gode og nære øyeblikkene, kanskje spesielt i denne julen vi kommer til i år – om du har en fancy speilrefleks eller en telefonkamera – tar du nok bilder er det helt sikkert noe du kan spare til minneboka.
2. LYSET kan være en utfordring på denne årstiden, pass på gode lysforhold og prøv å unngå blitz midt i fjeset på din kjære bestemor (eller familiens firbente) – for de viderekomne – stativ er tingen til julebilde av familien på kveldstid – og telefonkamera takler ofte dårlig lys (eller store lysfoskjeller) bedre. Bruk alle de tusen julelys vi tenner til å skape stemning i dine bilder – prøv deg frem!
Amerikansk fotograf Joe McNally: Blitz som kommer rett fra kamera, gir en like elegant lyssetting som en kopimaskin.
3. Kameraer fanger også det øyet vårt ikke ser, vær nøye med å «RYDDE» i søkeren – hva skal med på bildet og hva kan vi unngå?
Komponer og gå heller et steg nærmere motivet – ta noen detaljbilder av julelys, pent innpakka pakker, deilig julemat og en blid og forventningsfull  barnefjes for eksempel. Vil du ta bilder under julemiddag, ta bildene før gjestene begynner å spise. 😉
4. De fineste bildene av mennesker er tatt i «FARTA» , mor som steller i stand, barna som er full av forventning og bestefar som forteller en historie… ta bilder uten at de poserer og du får noen blinkskudd.
 
5. PLANLEGG! – Ta med barna ut på dagtid til gode julebilder, i mangel av hvit jul kan du kompensere med mosekledd stein i skogen og en nisselue – og husk – gå på barnas nivå før du trykker på utløseren. SMILE! 
 
 
Ønsker alle en fredfull juletid med de nærmeste – GOD JUL!